Migrasjon Rogaland skal:
• Dokumentere Rogalands migrasjonshistorie
• Gjøre Rogalands migrasjonshistorie tilgjengelig
• Sette opp forslag til arrangementer og turer
• Knytte sammen lag og organisasjoner

Amerikatur

 

Migrasjon Rogaland inviterer i samarbeid med Brekke Tours og Norsk Utvandrermuseum til en 10 dagers tur høsten 2008. Reisen er en temareise gjennom flere stater i midtvesten.

 

Dette tilbudet vil først og fremst rette seg mot folk fra fylket med interesse for utvandringen og for historie generelt. Slektshistorikere vil òg finne seg godt til rette med tanke på de destinasjonene. Vi vil besøke flere arkiver hvor det vil være muligheter å finne informasjon om sin slekt i USA.

 

Vi vil besøke flere steder på turen som er av historisk interesse. Spesielt med tanke på den tidligste utvandringen og hvor mange rogalendinger som slo seg ned i USA. Se programmet her: 

VELKOMMEN TIL EN TUR I EMIGRANTENES FOTSPOR

19 - 29. September 2008

Guide: Knut Djupedal, Direktør på Norsk Utvandrermuseum

 

Dag 1—fredag, 19. september. Norge til O’Hare flyplass i Chicago, IL med SAS.

Etter ankomst i Chicago, toll og passkontroll, går vi om bord i chartret turbuss og kjører til Elgin, Illinois (ca. 1 time). Overnatting på Holiday Inn Hotel. Velkomstmiddag,

 

Dag 2—lørdag 20. september 20. Elgin, IL til Madison, WI.

Frokost på hotellet. Besøke statuene i Elgin laget av norskamerikansk skulptør Trygve Roverud. Videre til Geneva, IL, og ”Viking”, Magnus Andersens vikingskip fra Atlanterhavsferden i 1893. Gjennom Aurora, IL, til ”Fox River Valley”, til steder der nordmenn slo seg ned i 1830-årene, inkl. Cleng Peerson statuen i nærheten av Ogilvie, IL. Etterpå til Madison, WI.

Overnatting på Howard Johnson East Hotel.

 

Dag 3—søndag 21. september. Madison, WI.

Frokost på hotellet. Avgang til Stoughton, WI, inkl. Koshkonong kirke, Stoughton Historical Museum, Muligens sidetur til Muskego, WI for å besøke steder med forbindelse til norsk innvandring. Tur av Wisconsin Capitol building i Madison kl. 1500, og statuen av oberst Hans Christian Heg, leder av det norske 15th Wisconsin regimentet i Borgerkrigen. Overnatting på Howard Johnson East Hotel.

 

Dag 4—mandag 22. september. Madison, WI til Prairie du Chien, WI.

Frokost på hotellet. Besøke Wisconsin Historical Society i Madison. Vestover til “Little Norway”, Friluftsmuseum med norsk-amerikanske bygninger og ”Norgeshuset”, bygget i 1893 for verdensutstillingen i Chicago. Videre langs Wisconsinelva til Prairie du Chien, WI. Besøke “Cabela Outfitters”, en av verdens største butikker for sports- og friluftsutstyr, Overnatting på Country Inn and Suites i Prairie du Chien.

 

Dag 5—tirsdag 23. september. Prairie du Chien, WI til Decorah, IA.

Frokost på hotellet. Til Viroqua, WI, deretter Coon Valley. Tur av “Norskedalenmuseet”. Videre til Decorah, IA, over Mississippielva og gjennom sørøstlige Minnesota. Stopp i Houston (der Norsk Utvandrermuseums “Oak Ridge kirke” en gang sto) og Spring Grove, MN. Overnatting i Decorah på Heartland Inn.

 

Dag 6—onsdag 24. september. Decorah, IA til Mankato, MN.

Frokost på hotellet. Tur av “Vesterheim norsk-amerikansk museum”. Reise gjennom sørlige Minnesota via Rochester. Lunsjpause i St. Peter, MN på “Whiskey River restaurant”, der fugl, hjort og andre dyr kan ses utenfor restaurantens vinduer. Overnatting på Best Western Hotel and Conference Center i Mankato, MN.

 

Dag 7—torsdag 25. september. Mankato, MN til Northfield, MN.

Frokost på hotellet. Utforske landskapet omkring byene Mankato og New Ulm, områder med tidlig norsk innvandring til Minnesota, og åstedet for krigen mellom USA og Dakota indianerne i 1862. Besøke Ft. Ridgely, stedet hvor et av de første indianerangrepene fant sted. Kjøre til Northfield, MN, der St. Olaf College holder til og der gjengen til Jesse James ble tilintetgjort. Overnatting på The Country Inn and Suites.

 

Day 8—fredag 26. september. Northfield, MN til Minneapolis/St. Paul, MN

Frokost på hotellet. Tur av St. Olaf College og besøke arkivet til Det Norsk Amerikanske Historielaget (NAHA) som holder til ved skolen. Kjøre til Minneapolis/St. Paul og besøke ”Den norske Mindekirken” (Minneapolis, MN), og den gamle ”Old Muskego Church” ved Luther College (, St. Paul). Overnatting på Fairfield Inn by Marriott i Bloomington.

 

Dag 9—lørdag 27. september. Minneapolis/St. Paul

Frokost på hotellet. Tur av “Minnesota Historical Society” og “James Hill Mansion”. Besøk på “Mall of America” om ettermiddagen. Avskjedsmiddag om kvelden. Overnatting på Fairfield Inn by Marriott.

 

Dag 10—søndag 28 september. Minneapolis/St. Paul

Frokost på hotellet. Andre aktiviteter alt etter tid og lyst (f. eks. et nytt besøk ved Mall of America, eller The State Capitol building, eller “Gibbs Pionermuseet” I St. Paul.) Avgang om ettermiddagen fra MSP flyplass, Lindbergh flyterminal med Icelandair.

 

Dag 11—mandag 29. september 29.

Hjemme.

 

PRIS PER PERSON: Nkr. 15.900,-

 

INKLUDERER

-  Flyreise tur/retur USA-Norge med utgangspunkt Oslo Gardermoen eller Stavanger.

-  9 netter på 3-stjernes hoteller I dobbeltrom

-  Alle frokoster og 3 middager. 

-  Turbuss under hele oppholdet I USA.

-  Alle inngangsbilletter til steder, aktiviteter og museer nevnt i turbeskrivelsen

-  Gratis turveske fra Brekke Tours. 

-  Opplysningspakke med brosjyrer og kart.

 

 

 

Print
Powered by:www.i-tools.no